McDonald's накара 14-годишно момиче да яде на студа

Служителите на ресторанта го накарали да излезе при температури между 0 и -4°C, защото било с училищна униформа

McDonald's накара 14-годишно момиче да яде на студа
10311 ~ 1 мин. четене

Веригата за бързо хранене McDonald's принуди 14-годишно момиче да напусне един от ресторантите ѝ в Лондон и да яде на студа, пише Business Insider. Причината била, че момичето е било с училищна униформа.

Луси Хафенден и неин приятел били накарани от персонала на McDonald's да изядат сандвичите си извън заведението. Това е станало в понеделник, когато температурите в британската столица са били между 0 и -4°C.

От McDonald's признаха за случката и заявиха, че вече ще покриват с наметала децата с училищни униформи, които се хранят в ресторантите им, без значение какво е времето навън.

Според бащата на 14-годишната ученичка Марк на дъщеря му и приятеля ѝ били връчени торбички и са били накарани да напуснат ресторанта, въпреки че те казали, че искат да се нахранят вътре.

Обяснението на McDonald's е, че служителите са следвали правилата на компанията. Според нея всички хора с училищни униформи не могат да се хранят в точно този ресторант, който се намира южната част на Лондон, тъй като това може да насърчи „антисоциално поведение”.Подкрепи Economic.bg