McLaren ще запази производството във Великобритания въпреки Brexit

Фирмата е „родена и отгледана“ в Обединеното кралство, каза главният изпълнителен директор

McLaren ще запази производството във Великобритания въпреки Brexit
"Логично" е McLaren Automotive да продължи производството във Великобритания, въпреки опасенията за Brexit, заяви главният изпълнителен директор на компанията. 

„Имате нужда само от едно място за производство на 5000 автомобила годишно“, казва Майк Флюит, главен изпълнителен директор на McLaren, пред CNBC.

„Би било неикономично да се прави каквото и да било друго“, заяви той на глобалната конференция на Forbes 2019 в Сингапур.

Фирмата е „родена и отгледана“ в Обединеното кралство, каза Флюит и добави: „Започнахме да растем във Великобритания и да останем е най-логичното, най-разумно търговско нещо за нас.“

Крайният срок за излизане от Европейския съюз на 31 октомври бързо наближава. За момента няма яснота дали е постигната сделка за "развода", а днес предстои решаваща среща на върха на лидерите на ЕС.

По-рано тази година фирмите за финансови услуги преместиха повече от 1 трилион долара активи в ЕС и обмислиха прехвърлянето на операции към други части на континента на фона на опасенията относно развода.

Но Флюит каза, че в дългосрочен план, независимо дали се случи Brexit или не, McLaren може да бъде „също толкова успешна“. Истинската загриженост е относно справянето с краткосрочните смущения и несигурността около напускането на ЕС, каза той.

„Ако излезем без сделка, не знаем какви ще са търговските договорености и прекъсването на неща като вериги за доставки на части и износ на коли ще има наистина голям ефект върху бизнеса и паричния поток“, обясни той.

"Можем да изградим страхотен бизнес, но да не знаем какво планираме и да не сме в състояние да се подготвим за него - това е опасността", каза той.
Коментари: 0