Меркел и Путин започнаха преговори в Москва

„По-добре да говорим един с друг, отколкото един за друг“, каза германският канцлер на руския президент

Меркел и Путин започнаха преговори в Москва

Снимка: БТА

2840 ~ 1 мин. четене

В Москва започнаха преговорите между канцлера на Германия Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин, съобщи руската агенция ТАСС. Днес Меркел пристигна в Русия на държавно посещение. Меркел е придружена от германския външен министър Хайко Маас.

Путин благодари на Меркел за визитата, която според него дава възможност да бъдат обсъдени най-острите въпроси. В началото двамата размениха няколко фрази на немски.

„Ние с вас сме в постоянен контакт, занимаваме се и с вътрешни проблеми - икономически и политически, както и с международни. Искам да ви благодаря, че приехте нашата покана и пристигнахте за обсъждане на всички тези въпроси. Сред тях има и най-остри, върху които ние, както разбирам, ще съсредоточим основното си внимание“, отбеляза Путин.

Меркел от своя страна благодари на домакина си за поканата. „Имаме цял списък от различни теми, за които бих желала да поговоря с вас. Това са и двустранни теми, и теми от международния дневен ред, които представляват интерес за нашите две страни“, каза германският канцлер, като посочи две от тях - положението в Либия и Сирия. „Винаги съм смятала, че е по-добре да говорим един с друг, отколкото един за друг“, добави тя.

Коментари: 0