Met Gala 2021: Колко струва билетът за светското събитие на годината?

Официалната тема на тазгодишната благотворителна вечер беше „В Америка: моден лексикон“

Met Gala 2021: Колко струва билетът за светското събитие на годината?

Снимка: Instagram

2069 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Благотворителната гала вечер в музея "Метрополитън" в Ню Йорк е светското събитие на годината. Пандемията от коронавирус отмени миналогодишното му издание, затова тазгодишното бе очаквано с огромен интерес от световноизвестините звезди и модните спецове. Официалната тема на благотворителна вечер за Института по костюма на музея беше „В Америка: моден лексикон“.

Най-значимата вечер за модата в САЩ събра над 400 гости.

Цената на билетите започва от $30 000. Когато модният редактор на списание Вог Анна Уинтур пое ръководството на събитието през 1995 г., билетите струваха само $1000. Знаменитостите имат възможност да си запазят и маса срещу $275 000. Честа практика е модните брандове и компании да купуват местата и да канят звездите в компанията на дизайнерите, чиито тоалети носят на гала вечерята.

Тази година певицата Риана прикова погледите с изцяло в черно с тоалет на „Баленсиага“. Изпълнителката носеше 267 карата диаманти на „Булгари“. Ким Кардашиян, Иман, Дженифър Лопес, Били Айлиш, Лил Нас Екс и Аманда Горман също бяха в светлината на прожекторите с екстравагантните си тоалети. Кои гости ще бъдат поканени определя модното гуру Анна Уинтур. Всеки гост, закупил място на маса, трябва да бъде одобрен лично от модната диктаторка.

Припомняме, че през 2004 г. бившият президент Доналд Тръмп не беше допуснат до събитието.

Подкрепи Economic.bg