Метрото в София вече и на английски

Промяната е с цел улеснение на чуждестранните туристи

Метрото в София вече и на английски
4832 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Метрото в София става двуезично. От днес част от пътниците вече чуват указанията за спирките на български и английски език, а до сряда английски ще звучи във всички мотриси, съобщиха от столичната компания Метрополитен.

Промяната е свързана с пускането на линията до летище София и очакваното увеличение на англоезичните пътници. Така туристите ще се ориентират по-лесно на коя спирка се намират и къде трябва да слязат, обясниха от превозвача.

Линията до летището се очаква да бъде пусната в началото на април. Тогава ще заработят 4 нови станции, свързващи Цариградско шосе и летище София. На откриването им ще присъства и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

От април софийското метро ще се движи и на по-кратки времеви интервали, заради увеличения брой пътници. До края на април се очаква да бъде завършена и линията на метрото до Младост 4.

В края на миналата година кметът на София Йорданка Фандъкова напомни, че се очаква през 2015 г. да започне строителството и на третия лъч на метрото, а през 2016 г. да бъде завършен участъкът до ул. Сребърна на втория метролъч.

Третият лъч трябва да е дълъг малко над 16 км., да има 19 метростанции и да се движи от кв. Овча Купел през центъра до Ботевградско шосе.

Коментари: 0