Microsoft Edge получава режим Internet Explorer

Не е ясно дали обаче Internet Explorer ще изчезне като отделна програма

Microsoft Edge получава режим Internet Explorer
1496 ~ 1 мин. четене

За браузъра Microsoft Edge предстоят много промени. През декември миналата година беше обявено, че програмата вече ще отвори ядрото с отворен код Chromium, което е залегнало в основата на Google Chrome. Това обаче не е всичко: днес компанията обяви, че следващата версия на Edge ще има режим Internet Explorer, пише Engadget. Не е ясно дали обаче Internet Explorer ще изчезне като отделна програма.

Така браузърът на Microsoft ще може да поддържа както най-новите, така и най-старите уеб-технологии – новина, която за обикновения потребител може да не е много важна, но за големите корпорации и техните IT-отдели, както и за българската държавна администрация, на които се налага да използват остарели сайтове и приложения.

Освен това Microsoft ще добави три равнища на конфиденциалност към браузъра си: неограничен, балансиран и стриктен. Това е обяснимо, тъй като компанията разчита на приходи от онлайн рекламата и не ѝ иска с цел повече сигурност потребителите масово да използват режима „Инкогнито“.

Коментари: 0