Microsoft хвърля ръкавицата на Amazon в търговията на дребно

Софтуерният гигант разработва технология за безкасова търговия

Microsoft хвърля ръкавицата на Amazon в търговията на дребно

Снимка: Wikipedia

Microsoft работи по технология, която да помогне за премахването на линиите и касите за разплащане в търговските обекти на дребно. За този ход информират шестима души, запознати с плановете на гиганта, пише Reuters. 

Новината идва, след като по-рано Amazon обяви старта на своите „умни“ магазини без касиери и очевидно подсказва за откриването на нов фронт в конкуренцията между двете компании. 

Според информацията Microsoft вече е демонстрира технологията пред търговци от различни краища на света. Нещо повече, компанията вероятно е в преговори с Walmart, прекия конкурент на Amazon в търговията на дребно, като двете вече обсъждат потенциално сътрудничество. 

За Microsoft да стане стратегически съюзник на търговците на дребно вещае огромни нови бизнес възможности. Компанията вече диша във врата на Amazon и по отношение на облачните услуги. 

Засега няма яснота кога Microsoft ще лансира своята автоматизирана технология за безкасово пазаруване. Въпросителни има около нейното бъдеще, защото не се знае дали търговците на дребно ще я припознаят и прегърнат. 

Експертите обаче изтъкват, че подобна иновация ще е следващото голямо нещо в пазаруването. А конкурентите на Amazon не могат да си позволят да я игнорират. 
Коментари: 0