Microsoft подготвя нов дизайн на Office приложенията

Офис пакетът ще включва поддръжка за 64-битов хардуер на ARM

Microsoft подготвя нов дизайн на Office приложенията

Снимка: Microsoft

624 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Един от най-емблематичните продукти на Microsoft – Office пакета, съвсем скоро ще получи обновена визия. Компанията е решила да преработи дизайна му, за да го синхронизира с изчистения вид на новия Windows 11. Така горското зелено на Excel, наситено синьо на Word, оранжевото на PowerPoint и пр. ще отпаднат и ще бъдат заменени с неутрален сив цвят, обяви Microsoft в публикация в блог.

Ще бъдат елиминирани и цветовете на лентата с инструменти, а самата тя ще бъде опростена. Целта е на Office да се придаде по-изчистен вид, който да го превърне в естествено продължение на операционната система Windows 11. Затова и заоблени ръбове и полупрозрачни елементи ще допълват новия дизайн. За потребителите, които все пак искат да персонализират външния вид на Office, Microsoft ще даде възможност за различни визии. 

В допълнение към новия дизайн, Office ще се адаптира и към системните настройки на Windows, в включително към това дали е в тъмен или светъл режим.

Microsoft също така обяви, че следващата версия на Office за Windows 11 ще включва поддръжка за 64-битов хардуер на ARM. Приложенията са оптимизирани по този начин, за да работят по-бързо

Понастоящем новата версия на Office е в бета версия и е достъпна потребителите от Insider Preview кръга.

Подкрепи Economic.bg