Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет на София

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет на София

Снимка: bTV/Стопкадър

2633 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности” на Столична община. Той поема поста от доц. д-р Тодор Чобанов, който беше освободен от длъжност от кмета Йорданка Фандъкова заради забавяне на процедурите за реставриране и възстановяване на минералните бани в „Овча купел“ и „Горна Баня“.

В профила си във Facebook Чобанов написа, че "преди няколко години знаковите бани в "Овча купел" и "Горна баня" са спасени от неясна приватизация, но обществената работа върви ръка за ръка с отговорността и ако не успееш да постигнеш очаквания резултат, трябва да я понесеш".

Припомняме, че през 2017 г., при втория кабинет на Бойко Борисов, прокуратурата повдигна няколко обвинения на Мирослав Боршош, който дотогава управляваше НДК, за безстопанственост и за злоупотреба с публични средства. В края на март съдът окончателно го оправда по всички обвинения.

Боршош е възпитаник на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, специалност „Културология“. Той е създател на емблематичните за София културни пространства - литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Боршош е носител на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата. 

Коментари: 0