Москов: БСП, АБВ и ДПС са новият пропутински блок

Те формират нова тройна коалиция, твърди здравният министър

Москов: БСП, АБВ и ДПС са новият пропутински блок

БСП, АБВ и ДПС ясно формират нов пропутиниски блок, нова тройна коалиция. Това заяви здравният министър Петър Москов (ДСБ) във връзка с оттеглянето на АБВ от управлението и оставката на социалния министър Ивайло Калфин.

„Чертае се геополитически вододел. От едната страна е тази пропутинистка конфигурация, която все повече ще се сплотява, затвърждава и ще търси общи действия. Въпросът е има ли политически контрапункт, който да отстоява проевропейското бъдеще на България“, коментира Москов. Според него трусовете в мнозинството са започнали в момента, в който България е поела реални стъпки по енергийната си диверсификация от Русия.

Москов смята, че всяка следваща партия трябва да се разграничи ясно чия позиция заема – на пропутиниския блок или на проевропейското бъдеще на независима България. „Отстояването на националната сигурност, независимостта на страната, минава през защита на нашата европейска идентичност“, коментира здравният министър.

По думите му в тази ситуация Реформаторският блок, ГЕРБ и Патриотичният фронт трябва да бъдат контрапункта на пропутиниския блок и да работят за проевропейското бъдеще на България.

Прогнозата на Москов е, че предсрочни избори няма да има. Той изрази надежда, че управляващото мнозинство ще стане по-стабилно и добави, че именно това е била причината да остане в правителството, след като ДСБ обяви, че излиза в опозиция. „Девизът на ДСБ, когато я основахме беше „За силна България в обединена Европа“. Такава партия няма място в опозиция, съставена на пропутинов принцип“, категоричен бе Москов.

Коментари: 0