Москов: РБ е изчерпал задачите си в този си вид

Една нова партия в Блокът би могла да задава темпо и да бъде коректив, смята здравният министър

Москов: РБ е изчерпал задачите си в този си вид
3596 ~ 1 мин. четене
"Не бих говорил за две коалиции в Реформаторския блок, а по-скоро за две тенденции. Това, което се каза вчера на Националното събрание на ДСБ  беше, че в този му вид РБ е изчерпал задачата си. Това породи много основателни притеснения и въпроси". Това заяви здравният министър Петър Москов в "Събуди се" по Нова ТВ.

По думите му целта на РБ не е била просто отломките от синята политическа традиция да си осигурят преминаване на бариерата в парламента и при възможност да участват във властта.

"Ако целта е била едни малки, разбити организационно, структурно и идейно политически партии, отломки от синята политическа традиция да се съберат, да влязат в парламента и при възможност да участват във властта, то тогава целта на Реформаторския блок е постигната и този му характер и вид може да продължава", обясни Москов.

Той посочи като вариант за развитие на РБ оформянето на нова партия в рамките на коалицията, заедно с другите съществуващи коалиционни партии.

"Една нова партия в Реформаторския блок би могла да задава темпото и да бъде коректив, за да не се случват такива неща. Но всичко това са стъпки, които водят до организационно и идейно централизиране. Федерацията е част от общото и функция на единно ръководство, общо лидерство и общи правила на взимане на решения, валидирани от всички, а не целите на някаква отделна част от блока, дори те да са много смислени“, допълни министър Москов.
Подкрепи Economic.bg