МВР официално отрече да издирва терористи у нас

Информацията в медиите е интерпретирана неправилно

МВР официално отрече да издирва терористи у нас
132 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова
МВР официално опровергаха информацията, че на територията на България се издирват двама предполагаеми терористи от "Ислямска държава". 

"Информацията, публикувана в медиите на 09.08.2015г. под заглавие „Полицията издирва двама предполагаеми терористи от Ислямска държава”, е интерпретация на провежданите от МВР мероприятия", става ясно от съобщение от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи, предава БНТ.

Според официалната позиция на МВР излезлите в публичното пространство информации са “неправилно представяне на предприети от страна на МВР мероприятия с различна насоченост – част от цитираните от медиите действия са предприети от ГД "Национална полиция” за охрана на провеждащото се масово културно мероприятие („Spirit of Burgas”), други действия, посочени от средствата за масова информация са относими към осъществявани от правоохранителните органи мероприятия по противодействие на незаконната миграция и разпространение на недействителни документи за самоличност”.

От вътрешното министерство допълват още, че публикуваните в медиите френска и румънска лична карта на имената на румънеца Мимо Попеску и на французойката от ирански произход Езида Елхамса са недействителни. "Цитираните лица и събития са свързани с подозрения за криминална дейност по изготвяне на фалшиви документи за самоличност", отчитат от МВР.
Подкрепи Economic.bg