Над 130 компании в София предлагат работа за завършващи младежи

\"Национални дни на кариерата\" ще се проведат в 7 града в страната

Над 130 компании в София предлагат работа за завършващи младежи
352 ~ 2 мин. четене

В София над 130 компании предлагат работни позиции за младежи, завършващи висшето си образование. Това стана ясно при откриването на форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в НДК в столицата днес.  Форумът продължава и утре, ще се проведе и в още 6 града в страната. 

Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да представи по нов, интересен и лесен начин какви стъпки трябва да извърви всеки човек, за да изгради успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в специално отделен за целта допълнителен кът, на който ще присъстват и представители на Нестле България.

За първи път в рамките на „Национални дни на кариерата“ ще се провеждат и дискусионни панели, където представители на различни компании ще обсъдят заедно с посетителите актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера!  

Тази година, в събитието ще се включат над 175 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. 

След София, кариерният форум ще се състои и в:

·         Варна - 21 март, Галерия „Графит”;

·         Русе - 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";

·         Велико Търново - 28 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;

·         Свищов - 30 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;

·         Пловдив - 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център;

·         Бургас - 6 април, Бургаски свободен университет.

Подкрепи Economic.bg