Над $26 млрд. са „изтрити“ от пазара на криптовалути за 24 часа

Въпреки загубите, отчетени в понеделник, Bitcoin е нараснал с около 9% на годишна база

Над $26 млрд. са „изтрити“ от пазара на криптовалути за 24 часа

Снимка: Unsplashed

4550 ~ 1 мин. четене
Пазарите на криптовалути потънаха след спада в цените на петрола и продължаващите разпродажби на акции. Пазарната капитализация, или цялата стойност на криптовалутите, падна с 26,43 милиарда долара само за 24 часа около 1:17 ч. Сингапурско време, според данни на Coinmarketcap.com. Разпродажбите се влошиха с напредването на деня, предава CNBC.

Bitcoin, най-голямата криптовалута по стойност, падна с над 10% за 24 часа приблизително по същото време.

Бурните разпродажби на пазара на криптовалути дойдоха, след като международният бенчмарк Brent падна с 30% до 31,02 долара за барел, което е най-ниското му ниво от февруари 2016 г. Това беше предизвикано от хода на Саудитска Арабия да намали официалните си продажни цени на петрола, след като ОПЕК не успя да постигне споразумение за намаляване на производството. Това доведе до опасения от война с цените на петрола. Оттогава Brent възстанови част от загубите си.

Междувременно фондовите пазари в Япония и Хонконг рязко паднаха, докато американските акции се очаква да отбележат рязък спад в началото на търговията в понеделник.

Другите големи криптовалути ethereum, XRP и bitcoin cash, отчетоха двуцифрени процентни загуби.

Въпреки загубите, отчетени в понеделник, Bitcoin е нараснал с около 9% на годишна база.

Огромните движения в цените на криптовалутите не са необичайни и са известни със своята променливост. Пазарните участници обаче заявиха, че това може да е възможност за закупуване на Bitcoin.

"За тези, които имат дългосрочни инвестиционни хоризонти, Bitcoin е абсолютно задължителна покупка по време на тези спадове", заяви Джехан Чу, съосновател на Kenetic Capital, инвеститор в блокчен стайртъпи, пред CNBC. 
Коментари: 0