Над 620 снегорина почистват пътищата в страната

Всички републикански пътища са проходими, съобщават от АПИ

Над 620 снегорина почистват пътищата в страната

Над 620 машини обработват пътищата в страната, а цялата републиканската мрежа е проходима при зимни условия. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават също, че няма ограничения за движение на всички коли с вериги през проходите „Пампорово“ и „Превала“, както и за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Рожен“ и по пътя Девин – Михалково.

Остава ограничено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“. Все още е ограничено движението на коли над 12 т през проходите „Троянски“, „Петрохан” и „Шипка“, над 10 т през „Вратник” и „Твърдишки”, а над 3.5 т през „Дюлински” и „Пампорово”.

От АПИ призовават шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. От агенцията съобщават, че 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Коментари: 0