Най-добрите гръцки острови

Те предлагат красиви плажове и невероятни гледки

Най-добрите гръцки острови
10653 ~ 2 мин. четене

Гръцките острови са изключително красиви. В последните години те са предпочитана дестинация от милиони туристи от цял свят. Изданието The Telegraph предлага 10 острова, където може да прекарате лятната си почивка.

10. Сими

Сими разполага с едно от най-живописните пристанища в Гърция с много цветни къщи, барове, таверни, шикозни бутици и малки плажове, достъпни само с лодка.

9. Андрос

Андрос е планински остров, най-северният от Цикладите, който разполага с невероятно красиви места за разходка. Тук са живели около 300 монаси.

8. Хидра

Хидра е остров, известен с липсата на коли, автобуси и мотоциклети. Островът привлича редица знаменитости, сред които София Лорен и Ленърд Коен.

7. Куфонисия

Куфонисия е известно място сред любителите на яхти, които обичат да идват тук и да се отпускат, след като са посетили по-шумните и пълни с хора курорти Санторини и Миконос.

6. Кефалония

Островът разполага с невероятно красиви плажове, които са изключително чисти и разнообразни. Някои от тях са със ситен бял пясък, други с дребни камъчета, червен пясък или скални.

5. Крит

Крит предлага най-дългия летен сезон в Гърция, благодарение на южната си локация. На островът се произвеждат редица екзотични плодове и зеленчуци, сред които банани и авокадо.

4. Миконос

Миконос предлага едни от най-стилните и бутикови хотели в Гърция. За разлика от останалите хотели в страната, които изглеждат доста непринудено, на този остров може да се насладите на истински лукс.

3. Делос

Според митологията Делос е родното място на Аполон. Тук се намират някои от най-запазените руини от Златната елинска епоха. Целият остров е под закрила на ЮНЕСКО и включва древни храмове, статуи, мозайки и театър.

2. Корфу

Корфу е един от най-зелените гръцки острови. Това се дължи на проливните валежите в периода май-септември. На остров има многобройни маслинови дръвчета, които са разположени изключително нагъсто. Туристите, които търсят спокойствие, могат да го намерят в някое от многобройните селца на Корфу.

1. Закинтос

Йонийските острови са наистина впечатляващи. Закинтос, по-известен като островът на костенурките, е изключително красив. Той предлага пясъчни плажове и приказни гледки. До най-известния плаж Навагио може да се стигне само по вода, но определено гледката си заслужава. Той може да се види и от високо. 

Подкрепи Economic.bg