Най-красивият залез в света (видео)

Безкраен хоризонт и чисто синьо море посреща гостите на острова

Най-красивият залез в света (видео)

Остров Санторини е невероятен туристически център, който привлича туристи от всички дестинации. На острова се преплитат битовият гръцки стил и модерният лукс. Осеян е със скали, хотели, таверни, дискотеки, красиви плажове и е заобиколен с кристално чиста вода. 

Казват, че остров Санторини в Гърция има най-красивият залез в света. Това е едно от най-романтичните и пленителни места не само в южната ни съседка. Малки бели къщички със сини покриви са накацали над скалите, върху които е островът.

Санторини е най-южният остров на Цикладите - група от вулканични острови в Егейско море. Историята му започва преди повече от 3500 години, тогава името му е било Стронгили (Strongili), което означава кръгъл. Около 1400 г. пр. Хр. с огромна сила изригва вулканът на острова и в следствие централната му част просто изчезва. На нейното място се е образувал кратер - калдера, който впоследствие се запълва с вода. Така от почти кръглата форма, образувана от вулканичните изригвания, днес, погледнат от високо, Санторини прилича на полумесец.

Плажовете в различни цветове – черни, бели и червени посрещат гостите на гръцкия рай. Те са разположени по външната периферия на острова. В градовете Монолитос и Камари плажовете са с черен кварцов пясък. Крайбрежието на Монолитос е плитко, но това на Камари е подходящо и за гмуркане. Вулканичните скали са друга част от очарованието му.

Основният град на остров Санторини е Фира (Тира), той е построен по склона на 260 метрова скала, пише Дарик.

Най-красивите залези


Най-красивите и романтични залези в света може да се видят в Ия (Oia). Древно градче, разположено на 11 км от Фира. До него се стига с лифт, магаре или пеша. Качвайки се на скалата се открива невероятна гледка към залива.

Коментари: 0