Най-много от България през 2016 г. се е летяло до Москва

От Летище София пък най-много полети са били извършени до австрийската столица Виена

Най-много от България през 2016 г. се е летяло до Москва
2219 ~ 1 мин. четене

Най-много българи през 2016 г. са летели до руската столица Москва. Това показват публикувани в петък данни от европейската статистическа агенция Eurostat. От летищата в Бургас и Варна са излетели общо 1405 полета, които са превозили до Москва общо 240 983 души.

От Летище София пък най-много полети (1646) през 2016 г. са били извършени до международното летище на австрийската столица Виена. По този маршрут са пътували общо 155 069 души. Броят на полетите и превозените пътници от столицата ни до Русия дори не влиза в топ 5 на дестинациите, обслужени през 2016 г.

Според обобщенията на Eurostat през 2016 г. от въздушния транспорт са се възползвали почти 1 млрд. души. През летище „Хийтроу” в британската столица Лондон, което е най-натовареното в света, са преминали над 1.2 млн. пътници на път към Близкия Изток. Тяхната дестинация е била Дубай.

Да се върнем обаче на България. От София втората най-посещавана дестинация през 2016 г. е била Лондон, а на трето място е бил германският град Франкфурт на Майн. От летище Бургас пък най-много самолети са летели към руската столица Москва, а след това до израелския град Тел Авив и до чешката столица Прага. От Варна отново най-много полети са били извършени до Москва. Втората най-посещавана дестинация от там е София, а на трето място е Лондон.

Подкрепи Economic.bg