Най-очакваните технологични джаджи през 2016 г.

Сред тях са очила за виртуална реалност, смартфони, игри

Най-очакваните технологични джаджи през 2016 г.
3812 ~ 2 мин. четене

Технологиите са с нас всяка секундаи затова е нормално в началото на новата година да се правят прогнози за новостите, които ни очакват в идните 365 дни.

Ето и списък на най-очакваните технологични продукти на 2016 година, съставен от CNet и представен от  digital.bg.

1. Oculus Rift и Touch

Ето едно нещо, което знаем със сигурност: 2016 ще бъде годината на виртуалната реалност (VR). Първият продукт, който се очаква да се появи на пазара е Oculus Rift, очилата за виртуална реалност. По-късно ще видим и Touch контролерите. Oculus Rift започнаха като проект в платформата за набиране на финансиране Kickstarter. Те се радваха на огромен интерес, като разработката постепенно даде началото на компания, а миналата година тя стана собственост на Facebook срещу около 2 милиарда долара.

2. HTC Vive

HTC Vive са други PC-базирани очила за виртуална реалност.

3. Sony PlayStation VR

PlayStation VR, по-рано известен като Project Morpheus, е опита на Sony да влезе в надпреварата за най-купувани VR джаджи. За разлика от PC-базираните Oculus и Vive, PlayStation VR ще работи с PlayStation 4.

4. iPhone 7 и 7 Plus

Има много слухове за това, че Apple ще замени механичния Home бутон със сензорен и ще премахне жака за слушалки, но дали те ще се сбъднат ще разберем догодина през месец септември, когато обикновено е премиерата на новите устройства на Apple.

5. Samsung Galaxy S7 и S7 Edge

Няма съмнение, че Samsung Galaxy S7 и S7 Edge са едни от най-очакваните телефони, особено след като S6 оглави почти всички тестове за производителност с Exynos платформата си и вдигна летвата още по нависоко за останалите производители.

6. Apple Watch 2

Apple Watch 2 се очаква да пристигне през следващата година - вероятно още през март - и мнозина смятат, че смартчасовникът ще има вградена камера, за провеждане на FaceTime разговори.

7. Nintendo NX игрова конзола

Много е вероятно игровата конзола Nintendo NX да бъде базирана наAndroid. NX най-вероятно ще включва централен модул и поне едно мобилно устройство, което ще работи с конзолата и ще може да се ползва мобилно. Създателите на игри вече имат комплекти за разработка, за да има налични игри при излизането на конзолата на пазара.

Подкрепи Economic.bg