Най-опасният и красив път в Норвегия

Атлантическият път предлага уникални гледки, но може да бъде смъртоносен

Най-опасният и красив път в Норвегия
6178 ~ 1 мин. четене
Автор: Лора Горовска

Пътищата исторически завзеха важно място в човешкото общество. Хората могат да стигнат до всяка точка на света през различни маршрути. Архитектурата обаче е коренно различна от това, което сме свикнали да виждаме. Атлантическият път в Норвегия е пример за нещо необичайно и изключително. Той представлява 8-километрова магистрала, каквато не сте виждали досега.

Пътят свърза няколко острова и има голям брой завои с изкачване и спускане. Предлага красиви гледки на околните планини и перфектното море. Норвежката конструкция на века примамва туристи от цял свят, които искат да видят уникални пейзажи или да се гмуркат в морските води.

Когато времето е слънчето и спокойно, най-опасният път на света не изглежда толкова страшен. Но когато има дъждове и ветрове тези 8,3 км разстояние са истинско предизвикателство. Пътят е изключително опасен заради силните пориви на вятъра и огромните океански вълни.

Една от най-опасните точки по маршрута е мостът Storseisundet, известен още като „пияният мост“ заради необичайно усуканата форма. Той е обявен за културно наследство на Норвегия.Подкрепи Economic.bg