Най-популярните европейски ски курорти в Instagram

Най-популярните европейски ски курорти в Instagram

Снимка: Unsplah

760 ~ 2 мин. четене

Зимният ваканционен сезон е все по-близо и тази година повече от всякога се нуждаем от бягство в планината. Изобилието от сняг и тръпката от „летенето“ по пистата правят вълнуващи ски ваканциите. Но голяма част от хората, които отиват на почивка, споделят своето преживяване с последователите си в Instagram.

Независимо дали търсите релакс, лукс или предизвикателни ски маршрути има конкретни региони, които се отличават с великолепна красота.

С помощта на Altitude Ski School, професионалното училище по ски и сноуборд Euronews реши да направи списък с едни от най-популярните европейски ски дестинации в Instagram.

Закопане, Полша

Това е ски курортът, в който са се отбелязали най-много хора в социалната мрежа. Този курорт, който сякаш се е сгушил между скалите, крие вековна история. За посетители обаче се отваря едва пред 80-те години.

Често наричан „зимната столица на Полша“, този красив курорт е отбелязан 1 439 744 пъти в Instagram. Зашеметяващите склонове са осветени през нощта, така че можете да направите перфектната снимка късно вечерта.

Цермат, Швейцария

Като един от най-добрите ски курорти в Европа, Цермат привлича скиори и сноубордисти от цял ​​свят. Този зашеметяващ курорт е отбелязан 875 527 пъти от потребителите на Instagram. Курортът разполага с 360 км писти и предлага по нещо за всеки.

Куршевел, Франция

Общо 400 853 тагвания е получил този курорт в социалната мрежа. Това е мястото и откъдето тръгва концепцията за „ski-in, ski-out“, а именно спускането по пистата стига директно до вратата на вашия хотел и с излизане от него вие се намирате направо на нея. Курортът разполага с цели 600 км ски маршрути

Цугшпице, Германия

Курортът отваря врати обикновено в средата на ноември и посреща туристи до към 1 май. С влак може да обиколите всяко кътче на това място и да си направите зашеметяващи снимки, които са донесли 396 819 тагове на Цугшпице.

Вербие, Швейцария

От 60-те години Вербие е известен като един от най-луксозните и скъпи ски курорти в Европа. След „ски бума“, който отчете през 60-те години, курортът си заслужи названието „меката на ски курортите“ и сега годишно посреща над 40 000 туристи. Не е изненада, че това красиво място в швейцарските Алпи е събрало 364 471 отбелязвания в Instagram.

Подкрепи Economic.bg