Най-разкошната градина в света (галерия)

Магическия пейзаж в Дубай наричат \"Осмото чудо на света\"

Най-разкошната градина в света (галерия)
 Дубай е един прекрасен град в Обединените арабски емирства, известен не само със своите луксозни хотели, но и със своите амбициозни строителни проекти и грандиозни архитектурни паметници. Тази градина, наречена “Miracle Garden”, със сигурност е един от тях. Построена само за две години върху парче празна пустиня, тя се превърна в един от най-големите паркове в света.

Всички хора, които са я посещавали казват, че дубайската “Miracle Garden” е наистина "Осмото чудо на света". Представяме ви обиколка на магическия пейзаж.

Паркът се простира върху 6,7 хектара площ.

Повече от 45 различни видове цветя красят градината, а от тях архитектите са направили кули и пирамиди.

Флоралните композиции включват голямо разнообразие от растения като петунии, мушкато, коприва, невен и много други.

Откриването на градината е посветено на Деня на влюбените.

“Осмото чудо” е заобиколено от високи дървета, които защитават тази красота от суровите климатични условия.

Градината е влязла в Книгата на рекордите на Гинес за своята масивна стена от цветя, която е висока три метра и дълга 800 метра.

В нея можете да намерите различни необичайни инсталации, като чадъри, притежавани и обичани преди това от хора от много различни европейски градове.

Цветната "палитра" включва хиляди различни цветове и нюанси. Всички тези растения се нуждаят от много вода, което е доста скъпо за поддръжка в средата на пустинята. За това в градината се използва система за капково напояване.

Дизайнерите на "чудото" са много горди от 10-метровата кула, разположена в градината, която символизира единството между човека и природата.

Всяка година в парка се появяват все повече растения. Създателите му постоянно имат нови идеи, променящи невероятния пейзаж на градината.
Коментари: 0