Най-скъпите градове за срещи

Deutsche Bank е изчислила разходите за срещи … и други дейности

Най-скъпите градове за срещи
1736 ~ 1 мин. четене

Швейцарският град Цюрих за втора поредна година оглави класацията за най-скъпите градове за срещи, според годишното издание на доклада Mapping the World’s Prices на Deutsche Bank.

Сред критериите, определящи цената на една среща, са разходи за такси, вечеря за двама, безалкохолни напитки, два билета за кино и няколко бири, пише Bloomberg.

В дома на UBS Group и Credit Suisse Group, една среща ще ви струва близо 196 долара или със 147% по-скъпо от седмия в класацията – Ню Йорк. Резултатите от класацията доведоха до съвет към жителите на Цюрих да се женят по-млади и да подхождат към срещите по-внимателно, защото ще им излезе по-евтино.

Целта на проучването е да се разбере дали обменните курсове действително се коригират, за да коригират големите ценови разлики в отделните държави, както предполага традиционната икономическа теория.

Класирането на Цюрих на това място обаче би трябвало да даде на инвеститорите идея, че нещата рядко са толкова прости, колкото изглеждат - силната валута на държавата означава, че местните цени изглеждат доста високи за европейските й съседи.

В един от най-романтичните градове, Париж, срещите явно не са толкова скъпи, градът е на 17 място от 47.  Най-евтините места са Куала Лумпур, Джакарта и Манила.

Индексът на лошите навици, който включва консумирането на пет бири и две кутии цигари, класира Осло в Норвегия на първо място, второто място е за Мелбърн в Австралия.

Подкрепи Economic.bg