Най-скъпият звезден курорт на Сейшелите

Нощувката тук започва от 5000 паунда, а мястото бе избрано за меден месец от Принц Уилям и херцогиня Катрин и от Джордж и Амал Клуни

Най-скъпият звезден курорт на Сейшелите

Най-ексклузивният, скъп и луксозен курорт на Сейшелите и целия индийски архипелаг, се нарича North Island (Северния остров), по името на острова, на който се намира. Целият курорт разполага само с 11 вили, но пък какви. Нощувката в тях започва от 5835 евро, или 4922 паунда. А най-скъпа е Вила 11, която е специално предназначена за младоженци. Тук цената е 9180 евро, или 7744 паунда за нощувка.

Останалите 10 вили са приспособени за семейства с деца, доста са големи – 450 кв. м, докато последната е специално за влюбени двойки, пише британският в. „Телеграф”.

На този остров своя меден месец са избрали да прекарат британският принц Уилям и съпругата му Кейт, които отпразнуваха 6-годишнина от сватбата си на 29 април.

Тук са празнували меден месец и още двама светски любимци – Джордж и Амал Клуни.

Островът е едва 2 квадратни километра, и гостите могат да се насладят на пълно усамотение, прекрасни гледки към Индийския океан и невероятно природа. Пристигането е с хеликоптер, и повечето летовници тук избират да не напускат островчето до края на престоя си, освен ако не излязат в океана да се гмуркат или да ловят риба.

Всичко тук е прекрасна природа и романтика.

Обслужващият персонал е поне двойно повече от гостите на курорта, има и местен еколог, който живее тук целогодишно и се грижи за средата, има и отличен спа салон.

Няма менюта. Посетителите могат да избират похапване според сезона, което се приготвя от шеф готвач специално за тях.

Малките вили от дърво и бамбук може и да не изглеждат съвсем луксозно, но освен че се вписват идеално в околната среда, те са обзаведени с най-висококачествени материали – от чаршафите до козметиката.

Вила 11 е дори още по-голяма от останалите – 580 кв. м, а всяка от къщичките има и собствен малък басейн. И всяка, разбира се, е с гледка директно към океана.

В т.нар. централна част на острова е малък бар с изглед към океана. Вечер тук могат да се съберат всички гости на курорта и да се забавляват заедно.

В цената за нощувката се включват и храната и разхладителни напитки, единствено без вина от винената листа. Също така са включени възможности за гмуркане, каране на каяк, на планински байк, полудневни риболовни разходки и дори голф.

Коментари: 0