Най-важното от миналата седмица

Най-важните събития от България и света

Най-важното от миналата седмица

Огненото бедствие в Гърция

Седмицата на Балканите започна с огненото бедствие в Гърция, което отне живота на над 90 души и рани стотици други. По последна версия пожарът е запален умишлено, а целта е била на изгорелия терен да се построи ново селище. Четирима души са арестувани. Гърция обяви тридневен траур в памет на загиналите


Жега в Япония

Рекордно високи температури бяха измерени в Япония, град Кумагая, разположен на 65 километра от Токио. Температурата в Кумагая достигна 41,1 градуса по Целзий, което е най-високата стойност, откакто в Япония се води статистика.


Работодателите с декларация до Цвета Караянчева заради закона за приватизация 

У нас темата около Закона за приватизацията и следприватизационен контрол започна още в понеделник с декларация от национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР). Тя бе изпратена до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в подкрепа на поправките в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол и против евентуално вето на президента Румен Радев. 


Президентът наложи вето на промените в Закона за приватизация

Във вторник след позицията на работодателските организации президентът Румен Радев върна за ново обсъждане приетия Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Според държавния глава той съдържа разпоредби, които не защитават, а увреждат обществения интерес.

България строи ограда с Румъния

България започна изграждането на 133 км телена ограда по границата с Румъния заради риска от разпространението на африканска чума по свинете. Вече са готови около 15 км от нея. Коментари: 0