Работодателите с декларация в подкрепа на поправките в Закона за приватизацията

Бизнесът се обявява против евентуално вето на президента

Снимка: Economic.bg
Национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР), излязоха с обща декларация до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в подкрепа на поправките в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол и против евентуално вето на президента Румен Радев. Те призовават още поправките в закона за енергетиката да влязат в сила час по-скоро. 

В писмо, разпространено днес, членовете на АОБР посочват, че с внесената поправка в Закона за изменение и допълнение на Закона за приватизацията и следприватизационен контрол (ЗПСПК), с която се предвижда специфични задължения при приватизация да не могат да бъдат вменявани на купувача за повече от 5 години, предизвикват изключителен интерес, включително и призиви за президентско вето.

"Призивът, който ние, представителните на национално равнище организации на работодателите, отправяме към институциите е, когато планират своите действия и взимат съответните решения във връзка с влизането в сила на въпросния закон, да се съобразят с необходимостта поправките в закона за енергетиката да влязат в сила час по-скоро. Противното би изложило на сериозен риск повечето търговци на електроенергия за прекратяване на дейността им с всички вредни последици от това за пазара на електроенергия, на който се търгува 70% от потребяваната електроенергия у нас", се казва в писмото.


Целият текст на писмото можете да видите ТУК


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работодатели | бизнес | парламент | декларация

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини