Най-вкусните супи по света

Вижте как ги предпочитат в различните държави

Най-вкусните супи по света
7704 ~ 1 мин. четене
Супата се счита за толкова старо ястие, колкото е историята на кулинарията. Във времената, когато храната е била оскъдна, а съставките са били трудно набавяни, тя е била бърз и евтин начин за засищане. 

По-течен вариант на овесената каша се счита за първоизточника на супата. Зърнените култури освобождават нишесте и помагат тя да се сгъсти. 

Историците смятат, че първите супи са започнали да се сервират през 18-ти век, в обществени заведения в Париж, съобщават от foodpanda. 

Всяка култура има собствена вариация на супите, като се използват различни продукти. Ето и кои са най-популярните и вкусни супи по света. 

Испания Традиционната испанска супа се нарича гаспачо и представлява студена доматена супа. 

Русия Най-известната руска супа е борш. Разпространено е, че Украйна е страната, от която произлиза боршът, но тази супа е популярна и в други страни. В Русия се приготвя от цвекло, месо и зеле. 

Италия Минестроне е най-популярната супа в Италия. По оригинална рецепта тя е топла и се прави само от различни видове зеленчуци. 

България В нашата родина най-консумираната супа е пилешката, шкембе и тараторът. Студената млечна супа се смята за един от символите на България. 

Тайланд Най-популярната супа е пилешката, която е гарнирана с нискомаслено кокосово мляко. 

Франция Ако сте планирали пътуване до Франция, то със сигурност трябва да опитате френската лучена супа. 

ВиетнамТрадиционната виетнамска супа се прави от остатъци свинско месо, царевица и други зеленчуци. 

Гърция Най-известната супа е лимонената. Тя се прави от сварено пиле, цели парчета лимони и копър. 
Подкрепи Economic.bg