Навални публикува снимка от болницата в Германия

Руският опозиционер излезе от комата и вече може да става

Навални публикува снимка от болницата в Германия

Снимка: БТА

Опозиционерът Алексей Навални, който продължава лечението си в берлинската клиника Charite, публикува своя снимка от болницата в Instagram и заяви, че вече диша сам.

Все още трудно мога да направя нещо, но вчера успях да дишам сам през целия ден. Като цяло не използвах никаква външна помощ, дори и най-простата клапа в гърлото", пише той.

Навални се разболя на 20 август при полет от Томск до Москва. Самолетът е извършил аварийно кацане на летището в Омск. Опозиционерът е хоспитализиран в кома в реанимацията на болницата в Омск. На 22 август той е преместен в Германия за лечение в берлинската клиника Charite.

На 2 септември властите в Германия, позовавайки се на лаборатория на Бундесвера, съобщиха, че в тялото на Навални са открити следи от отрова от групата „Новичок“, която за първи път стана известна след отравянето във Великобритания на бившия служител на ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март 2018 г. Британските власти обвиниха Русия за атентата срещу семейството. Москва отрича тези обвинения.

На 7 септември клиника Charite съобщи, че Навални е изведен от кома и състоянието му се е подобрило.

Коментари: 0