Немско издание представи българския проект TheMayor.eu

Платформата TheMayor.eu е единствена по рода си

Немско издание представи българския проект TheMayor.eu
744 ~ 2 мин. четене
Дигиталното немско издание "Град и община - дигитално" на германското Сдружение на градовете и общините представи българския проект на Сдружение "Евро Адванс" Портала на европейските общини TheMayor.eu, чийто основател е Боян Томов. 

"В края на месец октомври 2017 г., бе даден старт на единствената по рода си платформа на европейските общини от г-н Боян Томов, Еврокомисар Мария Габриел с ресор „Цифрова икономика и общество“, Вицепрезидента на Европейския комитет на регионите Марку Маркула, Председателя на Комисията по регионална политика в Европейския парламент Искра Михайлова и Председателя на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Велико Търново Даниел Панов", пише изданието.Порталът на европейските общини съдейства за по-добрата връзка между гражданите на Европейския съюз, местните власти и европейските институции. По този начин допринася за по-добрата информираност относно успешните практики на местно и регионално ниво. Фокусира вниманието на европейските граждани върху работата на местните власти и съдейства за обмен на информация между самите общини. Промотира европейски политики, с акцент върху малките общини, посочва още "Град и община - дигитално".

Порталът често отразява Германските общини като отличен пример и източник на иновации и устойчиви проектни решения. Неслучайно, едни от първите и най-активни общини-членове на платформата са именно от Германия. Към Портала може да се присъедини всяка една община от Европейския съюз, пише в текста.Изданието отбелязва още, че друга основна цел на TheMayor.eu е организирането и провеждането на годишни награди "Кмет на Европа", чрез които се отличават най-заслужилите кметове и се промотира тяхната активна роля за развитието на общините в ЕС. Наградите са разделени в четири категории - малки, средни, големи и столични общини. Тематичните области са Smart city, Зелен, Културен, Университети, Туристически, Спортен и Младежки град. 

Подкрепи Economic.bg