Непознатата дъщеря на Джобс пише книга за сложните отношения с баща си

Лиса Бренан-Джобс е първородното дете на именития си баща, което в началото той отказва да признае

Непознатата дъщеря на Джобс пише книга за сложните отношения с баща си

Снимка: Pixabay

Дъщерята на съоснователя на Apple Стив Джобс обяви, че пише мемоари за сложните взаимоотношения с баща си. Книгата Small Fry на писателката и журналистка Лиса Бренан-Джобс се очаква да излезе на пазара през септември тази година, пише Fortune. 

39-годишната Лиса е дете на Джобс от ученическата му любов Крисан Бренан. Първоначално бъдещият технологичен гуру, едва 23-годишен при нейното раждане, не я признава за своя дъщеря и дори положителният тест за бащинство не го склонява да стори това. По онова време Джобс проявява нескрит цинизъм към възможността друг да е родител на Лиса. 

По-късно се извинява за думите си. Дава ѝ името си и я приветства в своя свят на „имения, ваканции и частни училища“. 

Книгата обещава да даде нов поглед към личността на един от гениалните умове на съвременната технологична индустрия. Стив Джобс ще остане в историята като блестящ бизнесмен и маркетолог, но за никого не е тайна, че в личните си отношения с хората той е бил повече от особен. 

Завесата към отношенията между него, дъщеря му и майка ѝ бе открехната през 2011 г. с биографичната книга на Уолтър Айзъксън. Сега очакванията са, че Small Fry ще хвърли повече светлина, при това от първо лице. 
Коментари: 0