Netflix изненада с добри резултати за абонатите си извън САЩ

Ръстът на аудиторията в САЩ е ключов сигнал за Уолстрийт, но напоследък се забавя

Netflix изненада с добри резултати за абонатите си извън САЩ

Абонатите на стрийминг гиганта Netflix вече възлизат на 158.3 млн. души по цял свят. Компанията представи нови подробни данни за аудиторията и приходите извън САЩ, като се стреми да привлече вниманието на анализаторите и инвеститорите от Уолстрийт за растежа си на други пазари.

Данните показват, че от началото на 2017 г. броят на абонатите на Netflix в Европа, Близкия Изток и Африка, обединени в една група, се е увеличил повече от два пъти. Това е най-голямата група за Netflix извън САЩ. Броят на абонатите в Латинска Америка също нарасна значително, докато Азия все още представлява малка част от бизнеса на компанията.

Ръстът на аудиторията на Netflix в САЩ отдавна е ключов сигнал за Уолстрийт и основен двигател за растежа на дружеството. Наскоро обаче той започна да се забавя заради засилената конкуренция и появата на нови стрийминг услуги. От средата на юли, когато Netflix в доклада обяви първия спад в броя на абонатите в Съединените щати от десет години насам, котировките му паднаха с 16%.

В новия отчет Netflix комбинира показателите в САЩ и Канада. През тримесечието, приключило на 30 септември, общият брой на абонатите в тези страни нарасна с 613 000 до 67 млн. Души.

Броят на абонатите на Netflix в Европа, Африка и Близкия изток към септември е 47.4 млн., в сравнение с 19.7 млн. към 31 март 2017 г. Така показателят за този период се е увеличил със 140%. В същото време приходите се увеличават почти три пъти - до 4 млрд. долара.

Едно от притесненията на Уолстрийт беше, че Netflix няма да може да таксува с толкова абонатите си в чужбина, колкото в САЩ, което означава, че външният растеж няма да бъде толкова доходоносен, колкото растежът в САЩ. Според данните, САЩ и Канада все още осигуряват на Netflix най-високия среден месечен доход на абонат, но останалите региони не са далеч.

Към 30 септември тази година средните месечни приходи от абонати за САЩ и Канада бяха 12.36 долара. За региона на Европа и Близкия изток и Африка е средно 10.90 долара. В Азиатско-Тихоокеанския регион таксата беше 9.58 долара, а в Латинска Америка 9.35 долара.

Коментари: 0