(НЕ)традиционният чадър

Той не се отваря като обикновения чадър и така запазва капещата вода

(НЕ)традиционният чадър

Снимка: Dezeen

500 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Този чадър е с рамка, която го отваря наобратно, запазвайки капките вода вътре, както и позволява да се отваря и затваря в ограничени пространства. Той носи името KAZbrella и е проектиран от от инженера Женан Казим, основател на базираната във Великобритания фирма KAZ Designs, съобщава Dezeen.

Целта Казим е да се справи с основните проблеми, които то съществуват при чадърите – мокрите подове, причинени от капещата вода на един сгънат чадър, влизането и излизането от автомобилите, докато се отвори и затвори чадъра.

"Това е в природата ни като човешки същества, да подобряваме нещата", казва той в рекламно видео за своя продукт. "Когато виждам нещо нередно в едно нещо, аз трябва да намеря решение, и да се опитам да го оправя”, заяви още той.

Патентованият дизайн включва механизъм, който позволява на рамката, да се отваря по обратния начин на традиционния чадър. Той не се различава от обикновения чадър, когато е отворен. Тъй като водата се събира в рамките на сенника, продуктът може да бъде поставен на седалката, без да намокря тапицерията или други елементи. 

Подкрепи Economic.bg