Ниво нагоре в софтуерните иновации

Imperia Mobile е основана през май 2015 г. и към днешна дата има над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиенти в България, Европа, Северна Америка и Близкия Изток

Ниво нагоре в софтуерните иновации

Основахме Imperia Mobile през май 2015 г. и към момента имаме над 50 успешни софтуерни проекта за повече от 30 клиенти в България, Европа, Северна Америка и Близкия Изток. Преди две години целта ни бе да създадем най-голямата и най-успешната компания за разработка на Native мобилни приложения.

И го постигнахме - без компромиси. Само за няколко месеца от създаването на компанията видяхме огромен вакуум и в останалите сфери на дигиталната трансформация на бизнеса. Така се превърнахме в цялостен доставчик на специализирани софтуерни решения за корпоративния сектор и се появи наследникът на Imperia Mobile. Запознайте се с Upnetix!

Трансформацията

В началото запълвахме ниша, но видяхме, че изискванията към българския бизнес са той да бъде достъпен отвсякъде и чрез всякакви устройства, за да улесни своите потребители максимално - независимо дали това са клиенти, партньори или служители. И именно тази нужда изиска от нас да станем успешни и в по-широк спектър от IТ решения: специализирани enterprise системи, уеб платформи, облачни решения и специализирани API.

Новият бранд “Upnetix” ще продължава да се развива с този фокус - да предоставя на компаниите единствен партньор за софтуерна иновация, независимо от това дали става въпрос за вътрешна инициатива за автоматизация на процеси, или за по-нататъшно развитие на мобилния и уеб канал за комуникация с клиента.

Как така успяхме

Изключително горди сме с нивото на удовлетвореност на нашите клиенти: 100% от тях продължават да работят с нас по следващата фаза на проекта, 80% пренасочват други техни проекти към нас и винаги получаваме поне по 3 препоръки към техни партньори. Причините за това са две: висока ефективност на услугите и безкомпромисно качество на софтуерните решения. Интегрирахме най-добрите практики, а също софтуерни инструменти и методологии в уникален agile подход за доставка на софтуерни продукти и системи. Това предостави на нашите клиенти значителна оптимизация на разходите за разработка и дава възможност за тяхното фокусиране върху реализирането на бизнес функционалност. Установихме стопроцентов product ownership манталитет сред нашите проектни ръководители и софтуерни инженери. Така положихме основата на една компания, предоставяща най-доброто от двете основни направления в софтуерния бизнес: технологична иновация чрез софтуерни услуги и ниво на качество, характерно само за продуктовите софтуерни компании. Благодарение на тази комбинация вече сме спечелили доверието на глобални компании и български пазарни лидери от различни индустрии, включително телекомуникации, финансови услуги, здравеопазване, лека промишленост и градска мобилност.

Екипът

Успеха си дължим на екипа, който изградихме и който продължаваме да разрастваме. Днес той се състои от близо 100 професионалисти. Работим с хора във всякакви възрасти и професионален опит. Общото между тях са амбицията, интелектът и отношението към работата - всички софтуерни специалисти възприемат проектите с отговорност и усещане за собственост. Развиваме младите хора и помагаме за преквалифицирането на експерти от други сектори. В екипа си имаме лекар, военен, финансов експерт и авиоинженер. Работим с IТ академиите, като IT Talents Training Camp, от които наемаме софтуерни инженери. Вярваме в изграждането на потенциала в България и възможността да дадем шанс за развитие на всички, които имат умения и желание. Безкористно инвестираме в развитието и шлифоването на IT специалистите, като успяхме да редуцираме неколкократно обичайното време и усилия, които са необходими на софтуерна компания, за да създаде напълно самостоятелен софтуерен инженер.

Какво следва

За много компании успехът се измерва с растеж. Завършихме 2016 г. с оборот от близо 2 млн. лева. През 2017-а планираме разрастване с около 60 човека и очакваме оборотът ни да се удвои до 4-5 млн. лева. В следващите 2-3 години ще отворим и офиси в Западна Европа, САЩ и Близкия изток. Но за нас най-важният критерий за успех е разширяването на портфолиото и диверсификацията на услугите. Опитомяваме внимателно селектирани emerging технологии и изграждаме модели за тяхното практично предлагане на нашите клиенти. В момента нашите R&D лаборатории и маркетинг експерти работят в направления като Augmented Reality и Virtual Reality, за да предложат на бизнеса реален модел за извличане на бизнес стойност от тях. Stay Tuned!

Радослав Гайдарски, изпълнителен директор:

Стартирахме с амбицията да станем най-голямото студио за мобилни разработки в България. След като го постигнахме, продължаваме да растем напред като Upnetix. Днес нашата мисия е да помагаме на компаниите да превърнат софтуерната иновация в конкурентно предимство чрез технологичната ни експертиза и индивидуални решения.

Коментари: 0