Номинациите за Стартираща компания на годината 2017 продължават до 20 юни

Победителите от националния финал ще се изправят срещу финалистите от региона на заключителното събитие през ноември

Номинациите за Стартираща компания на годината 2017 продължават до 20 юни

За първа година финалът за Централна и Източна Европа на Central European Startup Awards (CESA) ще се проведе в София през ноември. На него избраните български стартъпи от националното ниво ще имат възможност да премерят сили с най-успелите стартиращи компании в региона. 

Събитието цели да свърже бизнеса и идеите на предприемачите в Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния, Унгария и България. Регионалния и националния финал се организира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Компаниите, които искат да се включат, или да номинират потенциален кандидат, могат да го направят до 20 юни на този интернет адрес.

Категориите са следните:  (1) Стартъп на годината, (2) Най-доброто споделено работно пространство в страната, (3) Най-добър акселератор/ инкубатор, (4) Компанията с най-голямо социално въздействие, (5) Основател на годината, (6) Инвеститор на годината, (7) Най-добра стартираща компания, (8) Най-добър стартъп в областта на интернет на нещата, (9) Най-добър финтех стартъп, (10) Най-добър стартъп в областта на изкуствения интелект, (11) Най-добър стартъп в биотехнологиите, (12) Най-добра технология за умни градове.

На следващия етап жури от успели български предприемачи и видни представители на стартъп общността ще реши кои са най-добрите във всяка категория. След това публиката отново ще бъде подканена да вземе активно участие като гласува онлайн за предпочитания стартъп в периода между 17-и юли и 10-и август.

Последният етап преди международната надпревара е националият финал – CESA Bulgaria, който ще се проведе през септември в София. Освен че ще отдаде заслужената почит на отличените компании, събитието цели да бъде платформа за обмяна на идеи и да стимулира предприемаческия дух.

Победителите от националния финал ще се изправят срещу финалистите от региона на заключителното събитие през ноември. На него ще присъстват предприемачи и инвеститори от десетте държави или общо над 400 международни гости, а целта на организаторите е България да бъде представена като привлекателна локация за създаване на стартиращ бизнес и привличане на чужди инвестиции в местни стартиращи компании.

Журито на регионалния финал ще избере най-добрите компании в Централна и Източна Европа на тържествена церемония в София на 23-и ноември. А наградените стартиращи компании ще продължат към световния финал на Global Startup Awards през 2018 г.

Коментари: 0