NOVA отбеляза рождения си ден с грандиозно парти

Телевизията празнува четвърт век от създаването си

NOVA отбеляза рождения си ден с грандиозно парти

Снимка: Олег Попов/Нова тв

NOVA телевизия отбеляза 25-та си годишнина с грандиозно парти в Националния исторически музей, на което присъстваха над 600 гости, сред които бизнес-партньори, колеги и приятели на медията. 

Телевизията стартира своята дейност през 1994 г. като регионален телевизионен канал в салон за аеробика. Една година по-късно е излъчена първата новинарска емисия "Календар". През 2003 г. NOVA получава лиценз за национално разпространение. 

Днес NOVA е единствената мултиплатформена медия в страната. Телевизията започна да създава сериали в почти всички жанрове. "Няма нищо по-голямо от NOVA. Много съм щастлив, че вече съм част от това семейство, или поне така се чувствам", каза Кирил Домусчиев, собственик на "Адванс Медия Груп" и председател на КРИБ. 

"Надявам се в най-скоро време технологичното обновление да приключи и NOVA да бъде с най-новото поколение техника и ноухау", коментира председателят на Съвета на директорите на "Нова Броудкастинг груп" Георги Домусчиев.

"NOVA винаги е подкрепяла през годините българските продукции, българските творци, българското кино и ще продължава все повече и повече да бъде българската телевизия", заяви изпълнителният директор на NOVA Вяра Анкова. 


Коментари: 0