„Нова“: Разпространяват се фалшиви новини, уронващи престижа ни

Медията ще сезира компетентните органи заради снимката, която се тиражира в социалните мрежи и някои други медии

„Нова“: Разпространяват се фалшиви новини, уронващи престижа ни

Ръководството на „Нова Броудкастинг Груп“ няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Това се посочва в позиция на медията по повод снимка, разпространяваща се в социалните мрежи, която, според анонимния автор, е писмо с опорни точки за отразяване на определени теми.

„Нова“ заявява категорично, че ще сезира всички отговорни институции „при всеки опит да бъде уронен престижът и авторитетът на медиите ни чрез фалшиви новини“. „Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона“, се посочва още в позицията.

Ръководството на медията също така посочва, че „неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие“.

Там се цитира оценката на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие.

„В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на „Нова Броудкастинг Груп“ няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност“, се казва още в отговора на появилата се информация.

Коментари: 0