Нова стажантска програма за ИТ таланти

Стажът \"3 в 1\" предлага комбинация от обучение, състезание и заплащане

Нова стажантска програма за ИТ таланти
4850 ~ 2 мин. четене

Българската ИТ компания Лирекс, организира за седма година стажантска програма „3 в 1“. Стажът предлага на участниците комбинация от обучение с удостоверение, състезание, в което победителите получават предложение за работа и заплащане за времето на стажа.

Одобрените кандидати имат възможност да обменят знания и умения с едни от най-добрите ИТ специалисти у нас, да приложат наученото на практика и да се възползват от възможностите за развитие в сферата на информационните и комуникационни технологии, които Лирекс предлага.

Стажантската програма на Лирекс има дългогодишна история, а най-добрата й реклама са успехите на нейните възпитаници в ИТ сферата у нас и в чужбина. Част от настоящите служители на компанията са стартирали кариерата си именно през стажантската програма и вече години наред са сред най-успешните служители на Лирекс. 

Анита Николова, Quality Assurance специалист (QA) в Лирекс и участник в програмата през 2012 г., споделя: „Ползите за участниците в програмата са много. Стажът помага да се ориентираш с какво точно искаш да се занимаваш, среща те с практици от сферата, позволява ти да се докоснеш до технологията „на живо“, да коментираш и решаваш реални казуси и проекти, да развиеш презентационните си умения. И не на последно място – около половината от участниците в моя поток от стажа в последствие получиха предложение за работа.“

Стажантската програмата „3 в 1“ е насочена към студенти от техническите университети, а фокусът й е върху разработка и тестване на софтуер, мрежи и комуникация, облачни технологии, ИТ продукти, системи за сигурност, управление на проекти и други. За да съумеят да извлекат максимални ползи за своето професионално обучение и предоставения шанс за кариерно развитие, участниците трябва да са мотивирани, инициативни и любознателни.  Продължителността на стажа е 1 месец с 4-часова заетост на ден, а заниманията се провеждат в София и Варна. Повече подробности за начина и кандидатстване и сроковете можете да откриете на "http://www.lirex.bg/bg/careers/view/160"йта на Лирекс.

Одобрените кандидати ще получат обратна връзка за представянето си по време на програмата и удостоверение за успешно преминат курс на обучение. Лирекс ще предложи работа в компанията на отлично представилите се сред стажантите.

Като социално отговорна компания Лирекс от години работи за развитието на ИКТ сектора в България. Обучението на бъдещи специалистие една от най-значимите инвестиции в тази посока, а Стажантската програма „3 в 1“ обединява най-доброто от натрупания дългогодишен опит на Лирекс и дава шанс на бъдещи ИТ професионалисти да стартират успешната си кариера в България.Подкрепи Economic.bg