Нова тапа в София заради изграждането на метрото

Затворено е едното платно на бул. \"Владимир Вазов\"

Нова тапа в София заради изграждането на метрото

Снимка: Икономика

Задръствания и тапи се очакват по булевард “Владимир Вазов” в София заради строежа на третия лъч на метрото. Машините ще копаят между ул. “Черковна” и ул. “Тодорини кукли”, което предизвиква временна организация на движението в района, съобщиха от Столичната община. Движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на булеварда, както следва: в посока център – в една пътна лента, а в посока изход – по две пътни ленти.

До 24,00 часа на 22 юли 2017 г. се закрива и комбинираната автобусна и тролейбусна спирка на мястото на ремонтите. Тя носи името “Бул. Владимир Вазов” и единствената връзка между различните линии на градския транспорт, които ежедневно използват стотици жители на кварталите “Хаджи Димитър”, “Сухата река”, “Христо Ботев” “Левски”, “Левски В и Г” и други.

Това е втората промяна на движението по столичния булевард за по-малко от година, пише "Труд". През лятото на 2016 г. започна реконструкция на 6,5 км от “Владимир Вазов”, която продължи 4 месеца до 15 септември. Тогава поетапно и едно след друго бяха затворени и двете платна на булеварда, което предизвика големи задръствания между ул. “Черковна” и ул. “Тодорини кукли” и неудобство за стотици жители на околните квартали заради ограничаването на градския транспорт.

Коментари: 0