Новата мутация на COVID-19 „зарази“ и пазарите

Dow Jones се понижи с почти 0.3%, докато S&P500 отстъпи с 0.7%

Новата мутация на COVID-19 „зарази“ и пазарите

Снимка: БТА

736 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари изпитаха волатилна търговска сесия през изминалия ден поради новата мутация на вируса COVID-19 във Великобритания. Dow Jones се понижи с почти 0.3%, докато S&P500 отстъпи с 0.7%. NASDAQ отрази понижение от над 0.4%. Европейските пазари затвориха негативно след новината за бързо разпространяващата се вариация на вируса в Кралството.

FTSE100 затвори с 1.73% негативна разлика, търгувайки се на 6416.32 пункта, докато DAX 30 изгуби над 2% в изминалата сесия. Петролът също записа понижение от над 3% заради новите рестрикции във Великобритания. Brent отстъпи с 3.64%, затваряйки на 50.36$ за барел, докато WTI спадна с 3.6%, последно търгувайки се на 47.33$ за барел. Въпреки че златото получи подкрепа след обявяването на нови фискални стимули в САЩ, скъпоценният метал отрази понижение,  след като инвеститорите предпочетоха да се фокусират върху щатския долар.

Спот златото изгуби 0.2%, търгувайки се на 1877.83, като по-рано успя да достигне локален връх от началото на ноември от ниво 1906.46$ за тройунция. Златните фючърси се установиха 0.3% по-ниско на ниво от 1882.80$ за тройунция.

Акценти от днес

Брутен Вътрешен Продукт – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху брутния вътрешен продукт на САЩ за третото тримесечие, което ще отчете реалната икономическа обстановка в Северна Америка, както и нивото на инфлация спрямо всички услуги и продукти предлагани за последния икономически период.

Инструмент на фокус

Apple – Дневна

Акциите на компанията образуват възходящо движение, като текущата стойност се намира близо до образуваната съпротива около 128.23. При успешен опит за пробив може да се очаква повишение на цената до психологическото ниво от 135.00, което формира и локалния връх на инструмента. В противен случай може да се очаква корекция до нивото на 50 периодната експоненциална средна.

AUD/JPY– 4 Часа

Валутната двойка се намира е вероятно да направи тест на съставената подкрепа около психологическото ниво от 73.17, като при успешен пробив може да се очаква драстично понижение на стойността. В случай, че валутната двойка получи подкрепа от пазара и премине над 100 периодната експоненциална средна, може да се очаква поскъпване на инструмента до психологическото ниво от 74.00.

Platinum – 4 Часа

Цената на платината е се намира близо до долната граница на тренда, като може да се очаква тест на съставената подкрепа от края на ноември. При неуспешен опит за пробив, цената е вероятно да се покачи до локалния връх съставен около психологическото ниво от 1050.00, в случай, че текущата стойност успее да премине над 100 периодната средна.

US500 – Дневна

Немският технологичен индекс заформя силно възходящо движение от началото на ноември, като текущата стойност се намира близо до долната граница на движението. В случай, че пазарът запази текущото движение може да се очаква продължително поскъпване на индекса, най-близо до психологическото ниво от 3 200 пункта, достигнато през средата на декември. Въпреки това, индикаторът Стохастик показва че текущата стойност се намира близо до зона на препродаден пазар, което също е предпоставка за повишение на инструмента.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Подкрепи Economic.bg