Нови атентати очакват Европа

Гражданите да бъдат бдителни, да избягват прекалено оживени места и масови събития, съветват от Държавния департамент на САЩ

Нови атентати очакват Европа
340 ~ 1 мин. четене

Терористи планират в близко време да извършат нови атентати в Европа, предупреждават от Държавния департамент в САЩ.

„Терористичните групировки продължават да планират в близко време нападения в Европа. Техни цели са спортни събития, туристически обекти, ресторанти и транспортна инфраструктура”, се казва в съобщението.

От ведомството съветват гражданите да бъдат бдителни, когато са на публични места или използват масов транспорт, да избягват прекалено оживени места и да бъдат особено внимателни по време на религиозни празници, големи фестивали и други масови събития.

Документът бе разпространен на фона на терористичните атаки, извършени във вторник в Брюксел. При експлозиите на летището и метрото в Брюксел бяха убити най-малко 34 души, а повече от 230 бяха ранени.

Нивото на терористична заплаха в Белгия е повишено до максималната, четвърта степен, властите затвориха границите. От днес Белгия е в тридневен траур в памет на загиналите.

Снощи на булевард „Анспах“ в централната част на Брюксел около 2000 жители на белгийската столица и чуждестранни туристи се събраха със свещи на мълчаливо бдение, предаде БГНЕС.

„Това е най-страшният терористичен акт в историята на Белгия”, заяви премиерът Шарл Мишел.   

Подкрепи Economic.bg