Новите партии се съгласиха да има необлагаем минимум

Около ББР ще има промени, но изглежда, че няма да стане напълно частна банка

Новите партии се съгласиха да има необлагаем минимум

Снимка: БТА

8518 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Представителите на „Има такъв народ“ и „Демократична България“ са стигнали до съгласие да се въведе необлагаем минимум от 2022 г. Това се случи в рамките на днешната експертна среща между двете формации, като част от преговорите за съставяне на правителство. Освен това изглежда, че партията на Слави Трифонов е изоставила идеята си за приватизация на Българската банка за развитие. Това разкрива финансистът и депутат от ДБ Владислав Панев пред „Дневник“.

Като цяло нямаме особени различия, що се отнася до финанси и икономика. Съгласихме се, че въвеждането на необлагаем минимум от 2022 г. е добре да се случи, говорихме за стимулиране на малките и средните предприятия, за реформи при еврофондовете, в банката за развитие – за евентуално листване на миноритарни дялове от банката на фондовата борса. Доколкото разбрахме, идеята за цялостна приватизация на ББР е изоставена“, коментира Панев.

Въвеждането на необлагаем минимум е част от приоритетите и на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, и на БСП. Припомняме, че след първата среща между ИТН и БСП в събота левицата категорично заяви, че не одобрява приватизацията на ББР и това е една от политиките, за която не би направила компромис.

Припомняме, че след първоначалните срещи между партиите, започнаха вторични – секторни, в които участват експерти от съответните политически сили. Въпреки различията по някои политики, вчера от ИТН заявиха пред медии, че до края на седмицата вероятно ще представят новия си проектокабинет.

Подкрепи Economic.bg