Новият автомобил на Джеймс Бонд ще е електрически

Това е и първата изцяло електрическа кола на Aston Martin

Новият автомобил на Джеймс Бонд ще е електрически
2942 ~ 1 мин. четене

Джеймс Бонд е спасявал света от унищожение много пъти досега, а в следващия филм за 007 ще направи това и чрез колата си - която ще е по-екологична. И това е така, защото британският супершпионин ще се вози на първото изцяло електрическо превозно средство на Aston Martin - Rapide E.

Автомобилът беше представен преди дни на автомобилното изложение в Шанхай, където британският производител на луксозни возила обяви, че ще произведе само 155 бройки от Rapide E, като всяко превозно средство ще струва около $326 000. 

Макар че не можем да сме напълно сигурни в коя кола ще навлезе тайният агент по време на едно от безбройните си бягства от смъртта, ще изглежда логично франчайзът да използва този съвсем нов, екологичен автомобил, пише Architectural Digest

Едва ли е съвпадение, че Aston Martin представи колата, когато се снима 25-ят филм за Бонд, който ще дебютира през 2020 г.

Ако любителите на поредицата за Агент 007 имат някакви притеснения дали новият Rapide E ще позволи на шпионина да настигне или изпревари някой злодей, бъдете сигурни - тази кола го може. 
 
Според Aston Martin автомобилът може да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от четири секунди и достига максимална скорост от 155 мили в час. За сравнение, легендарният Aston Martin DB5 от 60-те, който Шон Конъри караше в Goldfinger през 1964 г., достига максимална стойност 143 мили в час. Доставките на новия Aston Martin Rapid E започват в края на тази година.
 

Коментари: 0