Новият български смарт часовник за деца бе представен в Лас Вегас

MyKi Touch е подходящ за деца от 7 до 10 години

Новият български смарт часовник за деца бе представен в Лас Вегас

Българската компания „Алтерко Роботикс” представи нов модел на детския смарт часовник MyKi Touch. Премиерата на touch версията на продукта бе на най-голямото изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас.

MyKi Touch е с подобрена локализация, дизайн и устойчивост, повече екстри и цветове, както и възможност за разговори с други деца, притежаващи MyKi.

Часовникът има цветен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, който е чувствителен на допир, и меню изцяло от картинки, които са лесно разбираеми за всяко детe. Първоначално ще се предлага в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата ще имат възможност да създадат и други цветови комбинации.

В допълнение MyKi Touch разполага с няколко мелодии, вибрация, профили, промяна на силата на звънене и още много забавни екстри за децата, а и за родителите. Благодарение на тези екстри детето може да намалява звука и да ограничава повикванията и така спокойно да носи часовника, когато е в час. В какъвто и да е режим обаче опцията за спешни повиквания е винаги активна.

Технологията за локализация при MyKi Touch е значително подобрена, като той локализира по 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето.

„Една година след старта на продажбите на нашия GPS/GSM часовник MyKi Watch имаме удоволствието да представим един напълно нов и изключителен модел часовник за деца. Новият продукт ще се предлага под името MyKi Touch и ще се появи на пазара напролет“ – обяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко Роботикс”.

Двата продукта се допълват, защото новият touch модел разширява горната възрастова граница на децата, които ще могат да го ползват. Myki Watch е по-подходящ за деца от 4 до 8 години, докато MyKi Touch е за деца от 7 до 10 години“ – допълва той.

„Когато създавахме MyKi Touch, ние се водихме от въпросите и препоръките на децата и родителите, ползващи MyKi Watch. Добавихме всичко, което е необходимо, за да създадем един нов и изключително високотехнологичен продукт“ – коментира Димитров. „В същото време MyKi Touch не измества първия ни модел MyKi Watch, който в момента е на пазара.

Коментари: 0