Новият iPhone 11 предизвика дълги опашки в магазини по света

Apple залага на модернизираните камери, по-дългия живот на батерията, по-издръжливите екрани и по-мощните процесори

Новият iPhone 11 предизвика дълги опашки в магазини по света
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева
Новите смартфони на Apple ще бъдат достъпни на пазара от петък като на компанията ѝ предстои да разбере дали новите функции в iPhone 11 ще предизвикат достатъчно интерес в потребителите, пише CNBC.

Ентусиазирани фенове на марката се наредиха още вчера на дълги опашки в Лондон, за да чакат пред водещия магазин на Apple на Regent Street. Днес сутринта около 40 клиенти чакаха, за да си купят новите смартфони, а броят им започна да расте с бързи темпове, когато магазинът отвори вратите си.

Клиентите проявяват най-голям интерес към системата с три камери на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. „Вместо да купувам нов фотоапарат, предпочитам да използвам телефон със същите функции“, каза Тариф Каранфил, който чака на опашката от около 6 сутринта в петък, с цел да смени сегашния си iPhone 7 с новия iPhone 11 Pro Max.

Apple представи новата версия на iPhone по-рано този месец, залагайки на модернизираните камери, по-дългия живот на батерията, по-издръжливите екрани и по-мощните процесори. Някои анализатори предвидиха силния интерес към предварителни поръчки за новите смартфони, особено за модела с най-ниска цена - за iPhone 11, струващ $699. А това е сигнал, че компанията може да очаква добри резултати през ключовото четвърто тримесечие на годината, когато има много празници и събития, които стимулират продажбите.

J.P. Morgan заяви в петък, цитирана от Reuters, че очаква iPhone 11 да се превърне в най-търсения продукт на iPhone през следващата година. Инвестиционната банка също запазва прогнозата си за продажби на 184 млн. бройки от новите смартфони през 2019 г., като през 2020 г. се очакват да достигнат 195 млн.
Коментари: 0