Ново поколение самолети с 360-градусова гледка

Пътниците ще се возят в капсула на покрива на летателната машина

Ново поколение самолети с 360-градусова гледка
4970 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Последните новововъдения, свързани с пътуване във въздуха, показват, че пропастта между бедни и богати става още по-голяма. Компанията Windspeed Technologies, която е водеща в авиокосмическия инженеринг, пусна подробности за система, наречена SkyDeck, която позволява на пътниците да пътуват в горната част на самолета по време на полет, наслаждавайки се на 360-градусова гледка.

Системата разполага с остъклена капсула, в която пътниците могат да седнат. Компанията обаяви, че възможно най-скоро ще бъде осигурена вълнуващата гледка към външната среда. Има два различни дизайна за осъществяване на идеята. Единият е вграждане на асансьор, който да транспортира пътниците до местата им, а другият е инсталиране на подвижни стълби, които ще водят до покрива на самолета, пише Indipendent.

По изчисления на Windspeed Technologies само 37% от товарното помещение на съвременните самолети се използва, тъй като все повече хора пътуват с нискотарифните компании, които начисляват допълнителни такси за багаж.

Изпълнителният директор на Windspeed Technologies Шакил Хюсаин описва SkyDeck като следващото вълнуващо преживяване по време на полет за собствениците на ВИП самолети и цялата индустрия. В интервю за авторитетно финансово издание той съобщава, че патентът за дизайна е все още изчакващ, но очакваната му цена е между 8 и 25 милиона щатски долара.

Подкрепи Economic.bg