НС освободи от длъжност Цветан Гунев

Всичките 108 народни представители бяха \"за\" отстраняваето му от длъжност

НС освободи от длъжност Цветан Гунев

Снимка: БГНЕС

Народното събрание официално освободи от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев. Решението бе взето единодушно, като "за" гласуваха 108 народни представители.

Припомняме, че подуправителят на БНБ бе предложен за остраняване от длъжност заради неизпълнение на задълженията си от средата на юни 2014 г., когато излезе в отпуск във връзка със започналото срещу него досъдебно производство. По искане на прокуратурата бе отнет достъпът му до класифицирана информация, която според вносителите също е пречка за упражняване на правомощията му.

Вносители на предложението за остраняването на Гунев са Цветан Цветанов, Найден Зеленогорски, Борислав Борисов, Красимир Велчев, Бойка Маринска, Радан Кънев и Валери Симеонов.

Според тях допълнителен мотив за приемане на подобно решение са и извършените от Цветан Гунев нарушения на служебните му задължения, установени в хода на разследването във връзка със състоянието на Корпоративна търговска банка, довело до поставянето й под специален наадзор и отнемането на лиценза й.
Коментари: 0