Някои домашни хитрини, които наистина работят

Вие знаете ли ги?

Някои домашни хитрини, които наистина работят
Изглежда майките са прави. Пилешката супа е полезна при настинка. Това обаче далеч не е единственият домашен трик, който доказано работи. 

Ето някои от тях:  

Гаргарата с вода помага на горните дихателни пътища

Изследване с близо 400 души показало, че тези, които се гаргарят с обикновена вода, са по-малко склонни да развият инфекция на горните дихателни пътища, която често се причинява от настинка или грип. 

Джинджифил при гадене

Ако усещате гадене по време на пътувания, запасете се с джинджифилови таблетки. Джинджифилът помага и при лошо храносмилане, твърдят учени. 

Пилешка супа при настинка

Изследванията показват, че тя забавя движението на неутрофилите, чието повишаване в кръвта е признак за силна инфекция. 

Оцет и изопропилов спирт против инфекция на ушите

При възпаление на тъпанчето може да използвате капки от двете вещества, за да спрете инфекцията преди да е започнала. Просто смесете малко бял оцет и  изопропилов спирт и капнете по чаена лъжичка във всяко ухо. 

Ябълки и моркови за по-бели зъби

Те не са полезни само за тялото. Когато ги дъвчете, парченцата почистват повърхността на зъбите и помагат за премахването на петната. Ябълките и ягодите съдържат също ябълчена киселина, която съдейства за избелването на емайла.  

Мед при кашлица

Ако мразите вкуса на сиропите за кашлица, Световната здравна организация препоръчва да използвате мед. През 2012 г. е направено изследване сред 400 деца. Тези, които взимали по 10 гр. мед преди лягане, намалили кашлицата си, а сънят им бил по-спокоен.

Лед при главоболие

Ако поставите лед на главата си или в задната част на врата, може да облекчите симптомите на мигрена. Направено е изследване на 50 души със силно главоболие. Те потвърдили, че, когато използвали плик с лед в продължение на половин час, главоболието намалявало, а когато махнели леда, то отново се засилвало. 


Тиксо при брадавици

Повечето брадавици са безвредни подутини по кожата. В случай, че са причинени от инфекциозно заболяване, те могат да се предават от човек на човек чрез физически контакт. Но ето, има добри новини. Изследване от 2002 г. е установило, че те могат да бъдат унищожени с тиксо, тъй като то ги задушава. Тук обаче учените не са на едно мнение, защото други изследвания не отчитат същите резултати. 
Коментари: 0