Ню Йорк ще таксува шофьорите по най-натоварените улици

Той става първият американски град, който въвежда такава такса

Ню Йорк ще таксува шофьорите по най-натоварените улици
1040 ~ 2 мин. четене
Шофьорите, пътуващи в най-натоварените части на Манхатън, ще плащат такса за изминат участък от 2021 г., а пластмасовите торбички за еднократна употреба ще бъдат забранени в щата Ню Йорк след по-малко от една година, според споразумението за държавния бюджет от 175,5 млрд. долара, обявено от губернатора Андрю Куомо.

Други законодателни споразумения по бюджета включват затварянето на до три държавни затвора, които все още предстои да бъдат определени, премахване на паричната гаранция за криминални и ненасилствени престъпления, трайно, годишно ограничаване от 2% на местните данъци върху имуществото и още 1 млрд. долара. за обществено образование.

В споразумение, постигнато по-рано миналата седмица, но необявено официално до неделя, повечето пластмасови торби за еднократна употреба, предоставяни от супермаркетите и други магазини, ще бъдат забранени в целия щат от 1 март 2020 г. Отделните общини ще имат възможност да таксуват 5 цента за хартиени торби, като 2 цента ще отиват за местните власти и 3 цента към държавния фонд за опазване на околната среда.

Основните проблеми, които не бяха включени в плана за разходи, включват легализация на марихуана за развлечение. Куомо и законодателните лидери заявиха, че въпросът е твърде сложен, за да се бърза да бъде включен в бюджета. Вместо това, въпросът с марихуаната може да бъде разгледан в отделно законодателство, разработено през последните три месеца на законодателната сесия, насрочено за 19 юни.

Планът за тол такси за Манхатън, известен като ценообразуване на задръстванията, ще бъде първият по рода си в страната. Щатските лидери заявиха, че бордът на щата ще определи размера на таксата за изминат участък, както и отстъпките за шофьорите, които се отправят към централния бизнес район на града. Очаква се милиардите, събрани от тези такси за изминат участък, да се използва за подобряване на системата за масов транспорт в Ню Йорк.

В щатския бюджет са включени и два други целеви източника на приходи за метрото: "данък върху именията" на домове в Манхатън, които се продават за 25 милиона долара или повече, и данък върху продажбите по интернет, налаган на търговците на дребно, които продават стоки онлайн.
Коментари: 0