Обвиненият в тероризъм собственик на „Тад Груп” е учредител на ГЕРБ

Той определи като абсурдно твърдението, че е обвързан с опозицията

Обвиненият в тероризъм собственик на „Тад Груп” е учредител на ГЕРБ

Снимка: Facebook

9432 ~ 2 мин. четене
"Аз съм учредител на ГЕРБ, познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и от къде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите". Така нароченият за терорист от прокуратурата собственик на компанията за киберсигурност „Тад Груп” Иван Тодоров коментира обвиненията, които прокуратурата отправи към него, към търговския директор и към 20-годишния специалист Кристиян Бойков.

Именно заради близостта си с ГЕРБ и представителите на управляващата партия Тодоров определя като абсурдно твърдението, че иска да удари държавата, както и че изпълнява политическа поръчка на опозицията.

„Не го очаквах това нещо. Не мога да коментирам действията на служителите си, защото ние по никакъв начин не ги контролираме какво правят и т.н. Искам да изчакам, да се прибера в България, да отида при разследващите органи, да видя в какво ме обвиняват. Да им обясня, да им съдействам с каквото мога”, каза още той по повод твърденията на разследващите, че служителят на „Тад Груп” Кристиян Бойков по негово нареждане е хакнал НАП и е източил данни за около 5 млн. българи.

Вчера, след като преди дни премиерът Бойко Борисов го определи за „магьосник”, Бойков, заедно с двамата си шефове, бяха обвинени в „престъпление против Републиката”, или иначе казано – тероризъм. Държавното обвинение смята, че младежът е действал „с цел да създаде смут и страх в населението“, извършвайки компютърно престъпление. Предвиденото за това наказание е лишаване от свобода 5 до 15 години.

Припомняме, че миналата седмица, когато установиха участието на Бойков в проникването, премиерът Бойко Борисов похвали способностите на младежа. Тогава той го нарече „магьосник“, неглижирайки мащаба на изтеклите данни и негативния ефект от това,  и заръча такива младежи да се привличат да работят за държавата.
Подкрепи Economic.bg