Octopus Energy ще създава британската „Силициева долина на енергията“

Компанията открива над 1000 нови работни места в следващата година и Борис Джонсън хареса това

Octopus Energy ще създава британската „Силициева долина на енергията“
492 ~ 1 мин. четене

Британският доставчик на електроенергия и газ Octopus Energy разкри планове за изграждане на нов технологичен център в Манчестър. Дружеството иска да удвои съществуващата си работна сила до края на 2021 г., наемайки поне още 1000 души.

Според компанията планът подкрепя амбицията ѝ да създаде британската „Силициева долина на енергията“.

Новите работни места ще бъдат разпределени в обектите в Лондон, Брайтън, Уоруик и Лестър и ще бъдат предлагани предимно на завършили студенти и такива със стаж в областта на научните технологии и математика (STEM).

Енергийната компания ще изгради и нов технологичен център, който ще бъде насочен към развитието на интелигентни мрежови технологии за електрификация на транспорта и отоплението.

Главният изпълнителен директор на Octopus Energy Грег Джаксън каза: „Нашата технология превръща Великобритания в "Силициевата долина на енергията" и заедно с процъфтяващия пазар може да помогне на Великобритания да бъде най-доброто място за инвестиции в създаването на чисто производство на електроенергия.“

Днешното обявяване на работните места беше приветствано от министър-председателя Борис Джонсън и канцлера на държавната хазна Риши Сунак.

Премиерът Борис Джонсън каза: „Тези 1000 работни места ще предоставят вълнуващи възможности в цялата страна за тези, които искат да бъдат на върха на световната зелена революция“.

„И технологичните компании от Обединеното кралство като Octopus ще гарантират, че ще продължим да изграждаме по-екологично и да останем световни лидери в областта на възобновяемите енергийни източници, водещи по пътя към нулата, като същевременно създаваме хиляди квалифицирани работни места.“

Канцлерът Риши Сунак коментира: „Повече зелени работни места са не само добра новина за търсещите работа във Великобритания - това е вот на доверие в икономиката на Обединеното кралство, докато се възстановява, и е основа за нашите колективни усилия за изграждане на по-зелена, по-чиста планета.

Подкрепи Economic.bg